Yearly Archives: 2015

Ballonvouwen

Wat de kinderen vast en zeker ook leuk zullen vinden is het modelleren/vouwen van ballonnen.

“De Gelaarsde Kat” maakt hier iets moois van, een papegaai, een giraffe, een teddybeer of toch maar het hondje? gelaarsde-ballon-01

 

gelaarsde-ballon-03 et voilà, ook uw kind kan dit leren.

 

Het plezier van de kinderen staat bij “De Gelaarsde Kat” voor op. gelaarsde-ballon-02

 

Vuurspuwen

Ook altijd spectaculair, vuurspuwen en -vreten.

Vuurspuwen is een zeer spectaculaire bezigheid. vuur 03

 

vuur01 Vuurvreten is een hele andere routine, het vuur wordt echt opgevreten. Het vuurvreten vereist veel oefening, vakmanschap & discipline.

 

De foto’s spreken voor zichzelf. vuur02

 

Dierenshow

Met het oog op het welzijn van de dieren, kan een optreden met slangen alleen plaatsvinden als de gevoelstemperatuur niet beneden de 18 graden Celsius ligt.”De Gelaarsde Kat” presenteert een dierenshow met echte levende dieren. Sommige van deze dieren mogen door de kinderen zelfs worden aangeraakt. Fretten, neusberen, paardenspringmuizen, vogelspinnen, stinkdieren en slangen maken hun opwachting in de dierenshow.

Met deze dierenshow probeert “De Gelaarsde Kat” respect en begrip te krijgen voor
dieren die vaak afgeschilderd worden als griezelig en gevaarlijk. De vooroordelen berusten vaak op: “Onbekend maakt onbemind en sensatie verhalen.” Bij de dierenshow behoren ook dierenposters, hierbij wordt de natuurkennis van de kinderen getest.

 Dit is Bloempje het stinkdier.U kent hem vast wel van de Walt Disney klassieker Bambi.
Stinkdieren komen voor in de Verenigde Staten, Mexico en Canada.
Het voedsel van stinkdieren bestaat uit: vruchten , zaden, insecten en knaagdieren.
Ze komen vrijwel voor in elke leefomgeving van bovengenoemde landen.De lengte van een volwassen stinkdier bedraagt 28 tot 40 cm.De lengte van de staart bedraagt 18 tot 40 cm.Stinkdieren behoren tot de roofdieren.
dieren bloempje

 

dieren muis En dan nu een dier: genaamd Hip, hij lijkt wel wat op een kangoeroe, met oren als die van een konijn
en een varkensneus.Dit dier heet paardenspringmuis en komt voor in de Oekraine en China.Het voedsel van paardenspringmuizen bestaat uit: zaden, planten en insecten.De natuurlijke leefomgeving van de paardenspringmuis bestaat uit: steppes en half- woestijnen. De lengte van een volwassen dier bedraagt 9 tot 15 cm. De lengte van de staart bedraagt 16 tot 22 cm. Paardenspringmuizen behoren tot de knaagdieren.

 

De naam van deze slang is tijgerpython, genaamd Teigetje.Het betreft hier een albino exemplaar, deze albino tijgerpython is een kleurmutatie en komt in de vrije natuur niet voor .Het voedsel van tijgerpythons bestaat uit: knaagdieren en vogels. De lengte van een volwassen tijgerpython bedraagt 5 tot 6 meter. Tijgerpythons behoren tot de reuzenslangen. dieren slang

 

dieren spin De spin die uw ziet is een Chileense vogelspin, luisterend naar de naam Feist. U raadt het al, deze spin komt voor in Chili. Het voedsel van vogelspinnen bestaat uit: insecten, babymuizen en babyratten. De natuurlijke leefomgeving van de Chileense vogelspin bestaat uit: ondiepe holen in bosjes. Chileense vogelspinnen behoren tot de ongeveer 850 soorten vogelspinnen.

 

Dit is dan een fret, luisterend naar de naam Fred, de kleur van deze fret wordt sandy (zandkleur) genoemd.De fret is een dier dat gekruist is met een wilde bunzing.Fretten komen dus niet in de vrije natuur voor.Het voedsel van fretten bestaat uit: frettenbrokjes en eendagskuikens.Fretten behoren tot de roofdieren. dieren fret

Dit zijn enkele dieren uit de dierenshow van “De Gelaarsde Kat”.